• La
  • grandesa
  • d'un
  • celler
  • petit
Esperi
La feinaben feta
La inquietut d’esperit ens porta a elaborar vins autèntics i genuïns, un relat sincer que explica el nostre lligam amb el territori

La grandesa de
microvinificar /

Vinifiquem el 100% dels nostres escumosos al celler de la finca la Llena; una elaboració integral que es basa en la vinificació personalitzada de cada varietat que constitueix l'essència dels nostres cupatges. Per aconseguir-ho, duem a terme un treball meticulós, respectant la riquesa de matisos que ens aporta cada parcel·la.
Per als vins Viader, vinifiquem petites produccions en dipòsits d’acer inoxidable, en barriques de roure i en cups antics restaurats buscant la personalitat i les particularitats de cadascuna de les parcel·les que microelaborem a Can Rossell de La Llena.
Winery / Bodega / Celler Muscandia - Finca Can Rossell de la Llena - Viader - Vino / Vi / Wine

Premsat
de raïm sencer /

Recollim el raïm a mà, el seleccionem acuradament i el premsem sencer utilitzant una pressió molt baixa per extreure'n només el millor i separant el most en diferents fraccions segons la seva qualitat. D'aquesta manera obtenim un most net, intacte, sense oxidacions, filtrat de manera natural, sense afegir antioxidants, enzims i molts pocs sulfits.
Winery / Bodega / Celler Muscandia - Finca Can Rossell de la Llena - Viader - Premsat / Prensado / Pressing
Winery / Bodega / Celler Muscandia - Finca Can Rossell de la Llena - Viader - Verema / Vendimia / Harvest
Winery / Bodega / Celler Muscandia - Finca Can Rossell de la Llena - Viader - Harvest / Verema / Vendimia

L’elaboració
honesta /

L'ideal de Muscàndia és la vinificació sincera d’un bocí de terra, d’una identitat que volem preservar. És per això que, al celler, seguim pràctiques enològiques basades en l'ecologia i la mínima intervenció. No utilitzem enzims, premsem el raïm sencer, fermentem espontàniament sense llevats comercials i reduïm al mínim l'ús de sulfurós. La nostra prioritat és sempre respectar el vi per aconseguir la seva màxima expressivitat, sense artificis.

Winery / Bodega / Celler Muscandia - Finca Can Rossell de la Llena - Viader

Winery / Bodega / Celler Muscandia - Finca Can Rossell de la Llena - Viader - Most / Mosto / Must
Winery / Bodega / Celler Muscandia - Finca Can Rossell de la Llena - Viader

El cup
de ciment /

La fermentació dels negres a l'antic cup de ciment a la Finca de Can Rossell de la Llena és l'expressió del caràcter i l'autenticitat de les vinificacions antigues i austeres, un homenatge a la manera de fer de tots aquells que ens han precedit.

L'art de la mescla

Practiquem l’art de cupatjar seleccionant acuradament aquells mostos i vins que millor respresenten cada línia de la nostra col·lecció, aquells que han aconseguit l’elegància, l’estructura i la delicadesa perfectes per convertir-se en la base dels nostres caves. La tria i mescla dels vins base no és només una treball tècnic, és una tasca emocional de tot un equip que estima el que fa.

Winery / Bodega / Celler Muscandia - Finca Can Rossell de la Llena - Viader

La culminació
de l’espera /

És temps de repòs per les ampolles arrimades sota terra durant un mínim de 18 mesos i fins a 80 en el cas dels grans reserves; setmanes d’inquietuds i expectatives perquè sabem que el millor està a punt d'esdevenir-se. El gest ancestral arriba de la mà artesana de l'home, un moviment constant i perfecte, el gir agut i regular de les ampolles un vuitè de volta cada dia, una per una, per portar el solatge de les mares del vi a acumular-se al coll de l’ampolla. El final d'aquest recorregut incert s'acaba amb el degollament del tap de criança i l'eliminació del solatge de forma manual i acurada.
Winery / Bodega / Celler Muscandia - Finca Can Rossell de la Llena - Viader

El suro /

Apostem per la utilització de taps de suro natural per a les llargues criances dels nostres escumosos per preservar l'artesanalitat, garantir el segellat de les ampolles i permetre l'intercanvi d'oxigen entre l'interior i l'exterior, beneficiant la feina dels llevats durant la fase de criança.

Winery / Bodega / Celler Muscandia - Finca Can Rossell de la Llena - Viader - Suro / Corcho / Cork

Winery / Bodega / Celler Muscandia - Finca Can Rossell de la Llena - Viader
Winery / Bodega / Celler Muscandia - Finca Can Rossell de la Llena - Viader