FincaLa Llena
La masia de La Llena és l’essència de la vida entre vinyes, una construcció rural i solitària que reté a les parets les empremtes dels qui l’han habitada, convertint-se en testimoni silenciós de les històries i records d'aquells que, en algun moment, la van anomenar casa.
Can Rossell de la Llena /
Datada del s. XIV, els plànols d'amidament de la finca La Llena van ser elaborats per Antoni Gaudí l’any 1883, els quals tenen un un gran valor ja que es desconeixia la faceta d'agrimensor de l’arquitecte català.
La finca va ser propietat de Casa Ravella d'Ordal de Subirats, posteriorment passà a mans dels Olcinelles i després a la família Camps, de Girona. Finalment, els Bosch d’Anoia va adquirir-la l’any 1885 per formar part de la finca familiar de Sant Sadurní.

Plànol de la Finca La Llena signat per l'arquitecte català

Antoni Gaudí

Plànol parcel·lari de la Finca La Llena
L'holística del paisatge
de Can Bosch /
Tot està interconnectat; cada element del paisatge, cada arbre, cada flor, cada animal, té un propòsit capital en la dansa eterna de la natura. Una lliçó que ens convida a cuidar i respectar cada racó de la finca com una peça vital per a l'harmonia del tot.

Els sòls
de Can Bosch /
Treballem una terra antiga que va emergir de les aigües per ser bressol dels nostres ceps.
Els sòls que envolten la finca van formar-se durant el miocè, fa uns 16 milions d’anys, a partir de conglomerats, gresos, margues i lutites que van meteoritzar-se als peus de la Serra d’Ordal. De textura mitjana, presenten pocs elements grossos i un alt contingut de nòduls de carbonat càlcic. Són sòls calents, on els minerals i els nutrients solubles tenen dificultats per ser rentats i transportats. És per això que en condicions naturals, no són capaços de proporcionar tota l’aigua que necessiten els ceps i en limiten la seva producció, fet que ens permet obtenir un rendiment baix de les parcel·les i un equilibri entre els sucres, l’acidesa i els compostos fenòlics del raïm.

L'ànima
que treballa /

La nostra feina és la de les mans arrelades a una terra, que treballen amb dedicació i respecte creant un vincle indissoluble entre home i natura.
A Muscàndia ens sentim profundament arrelats al Penedès i al seu llegat vitícola. Creiem en una viticultura que honra i protegeix la bellesa i la diversitat de paisatges. Busquem destacar la tipicitat i la diversitat de terrers de cada sub-zona i seleccionar acuradament cupatges que reflecteixin les seves singularitats. Una feina que va molt més enllà de fer vi, és un compromís amb les nostres arrels i amb les generacions futures.



El compromís
agrosocial /

Entenem la viticultura no només com una activitat agrícola, sinó també cultural i social, una forma d’entendre la vida, respectant els ritmes i adaptant-nos a l’entorn.
A Muscàndia, entenem que la viticultura és una forma de vida, una manera de connectar amb la terra, amb la comunitat i amb la història creant vincles autèntics i honestos; una pràctica que respecta els ritmes de la natura i s'adapta a l'entorn, honrant el patrimoni i les tradicions de generacions passades.




Sostenibilitat /
