• La
  • grandesa
  • d'un
  • celler
  • petit
Esperi
Habitantsd'un paisatge
Ser conscients del paisatge que ens envolta és una manera de percebre i donar valor al nostre territori, una forma d’arrelar-s’hi i de construïr, a través d’ell, una identitat personal.

El batec
de la terra /

Winery / Bodega / Celler Muscandia - Finca Can Rossell de la Llena - Viader - Vinya / Viñedo / Vineyard
El batec de la terra és una melodia ancestral, una simfonia que ens lliga al territori i ens recorda la nostra essència més primitiva.
Custodiada per l'imponent Massís del Garraf i la Serralada Prelitoral el Penedès és una terra de contrastos. Entre la Conca de l’Anoia i el riu Foix, la orografia i la diversitat de microclimes, altituds i exposicions donen lloc a tres subzones que ens brinden una varietat de sòls per elaborar vins singulars i excepcionals.
A la nostra finca de La Llena cultivem vinyes en sòls franc-argilosos, calcaris i poc profunds i amb un baix pH, òptim per als nostres escumosos de llarga criança.

La mediterraneïtat
del clima /

5109 230428 0282
El caràcter mediterrani és l'esperit que impregna cada pam d’aquesta terra, des de la brisa que acarona les vinyes, al sol que daura el raïm fins a la perfecció.
El clima penedesenc és típicament mediterrani. No hi ha res com sentir el sol acariciant la pell dels raïms una tarda càlida i suau de principis d’estiu entre vinyes. La brisa marina que arriba des de la costa refresca les nits i matinades, mentre que les serralades que abracen la plana central actuen com un escut contra els vents freds. El clima del Penedès és més que una simple condició meteorològica. És un component essencial de la personalitat d’aquest territori, del seu tarannà i, en essència, dels seus vins.
Winery / Bodega / Celler Muscandia - Finca Can Rossell de la Llena - Viader

La personalitat
de la planta /

Les varietats tradicionals són l’element substancial i distintiu que ens connecta directament amb la nostra terra i la seva història.
El xarel·lo i el macabeu són la columna vertebral dels nostres escumosos blancs, un homenatge al cupatge tradicional resultat de segles de tradició vitivinícola i una promesa de mantenir viva l’autenticitat de la nostra terra.
La garnatxa negra i el xarel·lo són la identitat dels monovarietals Viader, raïms procedents d’una única parcel·la que busquen ser la representació més ínitima del nostre paisatge.
Quan es tracta dels nostres escumosos rosats o dels Deliris, en alguns casos també utilitzem varietats naturals d’altres regions vitivinícoles que s’han adaptat magníficament al Penedès.
5109 230428 0021