• La
  • grandesa
  • d'un
  • celler
  • petit
Esperi
DeliriAncestral

Els Deliris /

Fruit de la inquietud permanent que tenim a Muscàndia, quan vam aventurar-nos a elaborar el nostre primer vi ho vam fer prenent una decisió delirant: fer un vi i partir-lo per la meitat a mitja gestació, aconseguint, d’aquesta manera, crear-ne dos de diferents a partir d’un mateix origen.
Productes deliri ancestral
Elaboració /

La dels Deliris es tracta d’una elaboració molt particular, on partim de mostos de Muscat de gra petit i Sauvignon Blanc, originaris del Penedès. Han estat fermentats conjuntament en una tina d’acer inoxidable, amb temperatura controlada, per conservar tots els seus aromes florals. Cap al final de la fermentació, quan ja queden pocs sucres, separem i embotellem una part del most, que acaba la fermentació dins de l’ampolla, obtenint un vi escumós natural, amb el mètode Ancestral. Un vi escumós que no ha estat ni clarificat ni estabilitzat, amb unes dosis de sulfurós realment baixes, criança mínima en ampolla per conservar al màxim l’aroma de flors i fruita, i remogut i degollat en calent i a mà. La resta del vi, s’acaba de fermentar en el dipòsit, i l’embotellem amb la fermentació totalment acabada, obtenint així un vi blanc tranquil, net, aromàtic, fresc i Floral.

Criat durant uns 24 mesos en rimes a la nostra cava, a més de 13 metres sota terra, on tenim temperatura constant a 16ºC al llarg de tot l’any.
Aclarit manualment en pupitres. Degollament manual, ampolla a ampolla. Addició de licor d’expedició. Brut.


Anàlisi tècnica /

Grau alcohòlic: 11,5% vol.
Acidesa total: (H2SO4): 3,9 +- 0,1 g/l