• La
  • grandeza
  • de
  • una
  • bodega
  • pequeña
Espere
Habitantesde un paisaje

El batec
de la terra

5159 230831 verema xarelo 0074
El Penedès és una terra de contrastos, custodiada per l'imponent Massís del Garraf i la Serralada Prelitoral. Al cor d’aquest territori, entre la Conca de l’Anoia i el riu Foix, la orografia i la diversitat de microclimes, altituds i exposicions donen lloc a tres subzones que ens brinden una varietat de sòls enorme per l’elaboració de vins d'una singularitat excepcional.

A la nostra finca de La Llena, cultivem vinyes de sòls franc-argilosos, pobres i poc profunds, que aporten el caràcter i la personalitat a una part dels nostres escumosos, però també explorem altres terrers de les subzones del Penedès, cercant l'expressió més autèntica de cada parcel·la i elaborant vins que reflecteixen l’orígen de la terra que els ha vist néixer.

La mediterraneïtat
del clima

5109 230428 0282
El caràcter mediterrani és l'esperit que impregna cada pam d’aquesta terra, la brisa càlida que acarona les vinyes, el sol que daura el raïm fins a la perfecció i la passió que posem en cada verema.
El clima penedesenc és típicament mediterrani. No hi ha res com sentir el sol acariciant la pell dels raïms una tarda càlida i suau de principis d’estiu entre vinyes. La brisa marina que arriba des de la costa refresca les nits i matinades, mentre que les serralades que abracen la plana central actuen com un escut contra els vents freds. El clima del Penedès és més que una simple condició meteorològica. És un component essencial de la personalitat d’aquest territori, del seu tarannà, però també dels seus fruits.
5109 230428 0239

La personalitat
de la planta

Les varietats tradicionals són l’element substancial i distintiu que ens connecta directament amb la nostra terra i la seva història.
El Xarel·lo, el Macabeu i la Parellada són la columna vertebral dels nostres escumosos blancs, un homenatge al cupatge tradicional resultat de segles de tradició vitivinícola i una promesa de mantenir viva l’autenticitat de la nostra terra i els seus orígens.
La Garnatxa Negra i el Xarel·lo són la identitat dels monovarietals Viader, raïms procedents d’una única parcel·la que busquen ser la representació més ínitima del nostre paisatge.

A més de les varietats tradicionals, quan es tracta dels nostres escumosos rosats o dels Deliris, en alguns casos també utilitzem varietats naturals d’altres regions vitivinícoles del món que s’han adaptat magníficament i des de fa anys al Penedès.
5109 230428 0021